Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto

Te koop: Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 182.589   Vermogen 231 pk
Bouwjaar 1986   Cilinderinhoud 3198 cc
Kleur exterieur Platin Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer 63G03072
Bekleding Skai/stof   Velgen 15 inch Fuchs velgen
0 - 100 km/u 6,3 sec   Banden Continental Sport Contact
Topsnelheid 242 km/u   Productieaantallen 35600
Chassisnummer WP0ZZZ91ZGS101980   Overig Gerestaureerd, optisch weer als nieuw.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Op het moment dat de 911 zijn twintig jarig bestaan viert introduceert Porsche de 3.2 Carrera. Een verbetering van de SC, zo ontwikkelde Porsche de 911 voortdurend. Dit maal waren de grootste verbeteringen ten opzichte van de voorganger het toegenomen motorvermogen, sterkere remmen en meer comfort. De carrosserie werd nog beter verzinkt, de stoelen gaven meer steun door een diepere zit en het kachelsysteem werd gemodificeerd. Kenners weten dat de bouwkwaliteit van de 3.2 Carrera de allerhoogste is uit de 911 reeks. Wij hebben klanten die extreem hoge aantallen kilometers tot wel 450.000 met de auto gereden hebben. Dit exemplaar is nieuw verkocht in Nederland en dat is bijzonder. In die tijd werden er slechts enkele honderden per jaar verkocht in ons land. Slechts enkele bleven in echt goed conditie en roestvrij. Gezien de leeftijd is de huidige kilometerstand laag te noemen en de conditie van het originele interieur laat zien dat er zeer zorgvuldig met de auto is omgesprongen. De auto werd recent door ons technisch up-to-date gemaakt en ook optisch op ieder detail gecontroleerd en waar nodig verbeterd. Het is dus zeer aannemelijk dat deze Carrera nog veel zorgeloos rijplezier te bieden heeft. De perfect aangebrachte nieuwe laklaag maakt dat deze 911 u direct mee terugvoert naar 1986, ze lijkt wel nieuw. In deze bijzondere en stijlvolle kleurstelling gecombineerd met de zwarte trim en interieur een lust voor het oog. Weinig auto's bieden zoveel puur rijplezier als de directe, snelle en geweldig klinkende Carrera 3.2. Bovendien zijn ze relatief zeldzaam, zeker in deze schade- en roestvrije conditie. Direct rijklaar voor wie gewoon zorgeloos en met veel beleving 911 wil rijden. Leuker kan ik het niet maken.

Uitrusting

Deze 3.2 Carrera beschikt over originele 16 inch Fuchs velgen, elektrische raambediening, een radio/cd speler met afneembaar front en een ruitenwisser achter.

Exterieur

Bij het beoordelen van de auto vond ik de carrosserie niet mooi genoeg. Wel was ze roest- en schadevrij.
De verkoper bood de auto uiteindelijk aan met voldoende financiële ruimte om ze geheel vakkundig nieuw te kunnen laten spuiten, uiteraard in de originele kleur. Alle rubbers werden verwijderd en waar nodig vernieuwd. Perfect spuiwerk maakt dat de auto er weer bij staat als zijnde nieuw. Zie ook de foto's van de motorruimte.

Interieur

Het interieur is geheel onbeschadigd, fris en schoon. Uitgevoerd in een fraaie en fijn zittende combinatie van leer en stof. De vloerbekleding is origineel en eveneens onbeschadigd. De stoelen hebben geen instapslijtage. Het met leer beklede stuur, schakelaars, hendels en klokken zijn allen mooi schoon en onbeschadigd. Stap in en u bent in 1985 met een 'nieuwe' 911 in uw handen.

Interieur Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Een bijzondere vermelding waard is de frisse en originele uitstraling van de motorruimte. Een prachtig geheel. De motor loopt perfect rond, rookt niet en heeft een optimale oliedruk. De kofferruimte heeft keurige originele bekleding zoals Porsche die in 1986 gebruikte. Hier onder treft u het boordgereedschap, compressor en thuiskomer. De 16 inch Fuchs velgen zijn onbeschadigd en vrij van remstof. Zo goed als nieuwe Continental Sport Contact banden zijn er aanwezig.

Motor Porsche 911 3.2 Carrera Coupé '86 NL-auto

Service geschiedenis

Sinds 1986 kende deze 911 3.2 Carrera slechts vier Nederlandse eigenaren. Feitelijk waren dat er drie omdat ze een keer van zakelijk naar privé werd overgeschreven. Altijd schadevrij gebleven. Echt een mooie, eerlijke, goed verzorgde en perfect rijdende 3.2 Carrera. Gewoon zoals het hoort. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.