Porsche 944 S2 Cabriolet '91

Te koop: Porsche 944 S2 Cabriolet '91
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 944 S2 Cabriolet '91

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 944 S2 Cabriolet '91
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 194.448   Vermogen 208 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 2998 cc
Kleur exterieur Zwart metallic   Motor configuratie 4 cylinder lijn met injectie
Kleur interieur Donkergrijs   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche Cupvelg
0 - 100 km/u 7,1 sec   Banden Pirelli PZero
Topsnelheid 240 km/u   Productieaantallen 2402
Chassisnummer WP0ZZZ94ZMN430635   Overig Zeldzaam, origineel en mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Wie slim is koopt een 944 Cabriolet. Een beetje kort door de bocht wellicht, toch is dit dé klassieke Porsche voor wie open wil rijden en weet wat sturen is. Sportief sturen dan wel te verstaan. Dankzij de vooruitstrevende transaxle techniek, waarbij de motor voorin ligt en middels een lange as verbonden is met de aan de achteras gekoppelde versnellingsbak, rijdt een 944 verrassend neutraal. Vergelijk een 911 uit die tijd en dat wordt opeens een gevaarlijk projectiel...Nu mag de 944 wat dat betreft zeker niet onderschat worden, iedere eigenaar kan daar over meepraten. Wie er nog nooit in heeft gereden onderschat in ieder geval wel vaak de rijeigenschappen. De absolute snelheid en souplesse dankzij de 4 cylinder motor met maar liefst 2998cc inhoud en de trekkracht zijn geweldig. De betrouwbaarheid is hoog en verbruik relatief laag. Open rijden maakt dat die beléving van de geweldige rijeigenschappen pas echt sensationeel wordt. De hier aangeboden S2 versie met 208pk doet dat, los van de zeer kostbare Turbo, het allerbeste uiteraard. Bedenk daarbij dat het gezien de leeftijd en geringe productie inmiddels een echte Porsche klassieker is geworden waarbij men de gebruikelijke waardevermindering van auto's zo maar eens positief zou kunnen omdraaien. Kwaliteit en zeldzaamheid zijn immers belangrijke voorwaarden bij een gezonde investering. De hier aangeboden 944 S2 Cabriolet voldoet verder aan de belangrijkste criteria die de kenner stelt, een sluitende onderhoudshistorie, tijdig voorzien van nieuwe distributie inclusief nokkenas kettingen, schadevrij, een foutloos interieur en een recent vernieuwd cabriodak. Bovengemiddeld exemplaar.

Uitrusting

Voorzien van airconditioning, electrisch verstelbare stoelen, stoelverwarming, electrische ramen, centrale deurvergrendeling, electrisch cabriodak, electrisch verstelbare spiegels, 17 inch Porsche Cupvelgen, leer op de stoelen, klasse 3 alarm, etc.

Exterieur

De carrosserie van deze 944 S2 is geheel origineel. De zwart metallic lak heeft een mooi diepe glans, zeer beperkte gebruikssporen die bij de leeftijd horen en ze is altijd schadevrij gebleven. Het cabriodak is recent vernieuwd, heeft dus nog een mooi transparante achterruit.

Interieur

Het interieur is geheel foutloos. Mooi strak en onbeschadigd leer op de stoelen, ook de instapkant heeft geen slijtplekken. Aan het stuur, de schakelpook en div. knoppen en schakelaars is het gebruik zeker niet af te zien. Verrassend mooi en origineel, zo laat het interieur zich ook goed beschrijven. Op de vloer keurige matten met Porsche logo.

Interieur Porsche 944 S2 Cabriolet '91

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

In de motorruimte valt direct op dat alles mooi droog is en zichtbaar onderhouden. De sticker van het zeer grote onderhoud dat de auto bij 184.00km kreeg springt direct in het oog. Factuur van deze onderhoudsbeurt inclusief nieuwe distributie is aanwezig. In de keurig origineel beklede kofferruimte is alles mooi schoon en onbeschadigd. Hier treft u eveneens de thuiskomer en het boordgereedschap. De originele 17 inch Cupvelgen zijn onbeschadigd en voorzien van zo goed als nieuwe Pirelli Pzero banden.

Motor Porsche 944 S2 Cabriolet '91

Service geschiedenis

Deze 944 S2 Cabriolet werd nieuw geleverd aan een welgestelde heer uit Düsseldorf. In 2000 kreeg de auto een Nederlands kenteken. De gehele kilometer- en onderhoudsgeschiedenis is navolgbaar middels het originele serviceboekje, APK rapporten en facturen. Echt een liefhebbers auto waar ook de laatste jaren steeds verstandig in is geinvesteerd. De auto wordt alsnog door ons afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt. Rijklaar zonder bijkomende kosten.