Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual

Te koop: Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 170.262   Vermogen 285 pk
Bouwjaar 1997   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Arktissilber metallic   Motor configuratie 6 cilinder boxer met injectie
Kleur interieur Zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 17 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,1 sec   Banden Bridgestone
Topsnelheid 275 km/u   Productieaantallen 8586
Chassisnummer WP0ZZZ99ZVS310273   Overig Zeer fraai en origineel exemplaar.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Porsche's perfectionering van de luchtgekoelde 911 is de in 1993 geintroduceerde 993. Van een ongeëvenaarde bouwkwaliteit, geweldige rijeigenschappen en dankzij de luchtgekoelde boxer een motorsound die de beleving optimaliseert. De Porsche liefhebber kent de positieve eigenschappen van de 993 maar al te goed en dat maakt dit type een zeer gezochte klassieker. De rijeigenschappen zijn overigens zeker niet klassiek te noemen. Deze zeer precies sturende en van multilink wielophanging voorziene 911 laat zich controleren als een moderne auto die op rails lijkt te rijden. Met in dit geval 285pk op de achterwielen beleeft u sportief het mooiste van puur autorijden. Ideaal ook voor bijvoorbeeld dagelijks gebruik of voor wie zo comfortabel mogelijk een luchtgekoelde Porsche wil rijden. De 911 met de beste bouwkwaliteit ooit na maar liefst 40 jaar ervaring met het icoon. Wij hebben er een aantal in onderhoud die zonder revisie's de 400.000km al ruim gepasseerd zijn. Op basis van de leeftijd is dit type 911 bijtellingsvriendelijk, dat maakt de auto ook financieel zeer geschikt voor dagelijks zakelijk gebruik. Bovendien schrijft u ze op papier af, in werkelijkheid afhankelijk van gebruik niet of nauwelijks. Kortom een leukere manier om dagelijks sportwagen te rijden is er niet. U wilt dan natuurlijk wel representatief voor de deur komen en dat mag van deze bijzondere verschijning wel gezegd worden. Een zeer mooi en origineel exemplaar waar altijd aantoonbaar goed voor gezorgd is. Vanzelfsprekend niet alleen zakelijk interessant, dat u privé nauwelijks een betere investering kunt doen wist u al. Wat een alibi voor thuis. Bij veel sportauto liefhebbers én investeerders in klassiekers is de 993 daarom zo geliefd dat ze moeilijk te vinden zijn. Althans in een conditie als deze. Een aantrekkelijke kilometerstand, schadevrij, in een gewilde kleur als Arctissilver metallic en technisch in uitstekende staat. Deze 993 Coupe voldoet aan die criteria en is tevens redelijk geprijsd. Wellicht een reden om eens naar het pittoreske Warmond te komen.

Uitrusting

Uitgerust met o.a. automatische climat control, Becker radio/cd speler met navigatie en afneembaar front, boordcomputer, elektrische stoelhoogteverstelling, zwart leer, derde remlicht, etc.

Exterieur

Deze 993 is altijd schadevrij gebleven. Er zijn geen zichtbare gebruikssporen, ook geen steenslag of parkeerschade op de bumpers. Alleen op het laatste 285pk versie was deze kleur Arctissilver leverbaar.
De uiterlijke conditie geeft duidelijk weer hoe zorgvuldig deze Porsche is behandeld.

Interieur

Ook het gehele interieur is origineel en onbeschadigd. Op de vloer zijn zelfs de eerste Porsche matten nog aanwezig. Het leer zit mooi strak en zonder slijtsporen op de stoelen. De auto ruikt ook geheel origineel en zo 993 herkenbaar. Het met leer beklede stuur is mooi glad en schoon, net zoals de schakelaars, hendels en klokken. Top!

Interieur Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Deze 993 is uit de tweede serie die werd voorzien van de 285pk sterke Varioram motor die 285 naar de achterwielen bracht. In de motorruimte is het mooi schoon en droog. De stickers van onderhoud uit het verleden en originele fabrieksstickers zijn hier keurig aanwezig. De motor loopt perfect rond, rookt niet en heeft een uitstekende oliedruk. De 17inch lichtmetalen velgen zijn onbeschadigd en voorzien van uitstekende Continental Sport Contact banden.

Motor Porsche 993 Carrera 2 Coupe VarioRam '97 manual

Service geschiedenis

Bij deze Porsche 993 Carrera 2 is een compleet dossier waarin de originele onderhoudsboekjes en een flinke stapel facturen aanwezig zijn. De geschiedenis gaat terug tot de levering nieuw in 1997. De facturen geven gedetailleerd weer wat er de laatste jaren aan de auto werd vernieuwd. Niet vaak is de documentatie bij een klassieke 911 zo uitgebreid en volledig voorhanden. Ook de sleutelset is compleet. Wij leveren deze 993 rijklaar af inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.