Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition

Te koop: Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 153.323   Vermogen 285 pk
Bouwjaar 1998   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Ocean Blu Metallic   Motor configuratie 6 cilinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,3 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 270 km/u   Productieaantallen 6948
Chassisnummer WP0ZZZ99ZWS310230   Overig Incl. onderhoudsdossier.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Momenteel de meest gezochte 993 uit de toch al zo geliefde serie der laatste luchtgekoelde Porsche's. En niet zonder reden uiteraard; de 6 cm bredere carrosserie van een Turbo zonder de voor velen onacceptabele vleugel achter. Die dan weer wel de overige optisch aantrekkelijke details van het topmodel biedt. Zo ligt de 4S 15mm lager bij het asfalt dan een gewone 993 en zijn er o.a. de rode remklauwen, bredere dorpels, bumpers van het turbomodel en 18 inch velgen. Het remsysteem en de vierwielaandrijving nam de 4S ook direct over van de Turbo. De geringe productie van ongeveer 7000 stuks maakt dat een correct exemplaar, zeker met een relatief lage kilometerstand (gem. 6.000km per jaar) bijna de bekende speld in de hooiberg is geworden. Wanneer je dan een eerlijk en gezond exemplaar aangeboden krijgt is het toch weer even feest. Zeker na het aanhoren van de degelijke achtergrond van het hier getoonde exemplaar. Bij de auto is een lijvig dossier met iedere factuur van het onderhoud vanaf nieuw. Ook zijn alle beurten uitgevoerd door de Porsche dealer keurig afgestempeld in de serviceboekjes. Het dossier bevat alle facturen, eigenaar gegevens uit het verleden, certificaten, alle APK rapporten, etc. etc. De 993 4S productie is naar hedendaagse normen extreem laag en tegelijkertijd wordt het algemeen gezien als de mooiste 993 uitvoering. En die beleving, dat motorgeluid, de bouwkwaliteit,die vijf klokken naast elkaar, het komt eenvoudigweg nooit meer. Ook de louter financieel gedreven kopers hebben dit inmiddels goed door en daar bent u, de echte liefhebber, het 'slachtoffer' van. Wel verstrekt dit gegeven u het beste alibi om er in te investeren. Deze 993 onderscheidt zich van het gemiddelde aanbod. Zo is deze 4S altijd schadevrij gebleven, heeft ze geen vermeldenswaardige gebruikssporen en is ze uitgevoerd in Ocean Blu Metallic. Deze kleur was alleen in de laatste productiejaren '97 en '98 leverbaar. Getuige de keurige servicehistorie is deze 993 4S, een van de laatst geproduceerde, perfect onderhouden. Exact zoals de liefhebber wenst.

Uitrusting

Deze 993 Carrera 4S heeft volledig elektrisch verstelbare stoelen, een geheel met optioneel raf-leer bekleed interieur, een originele Porsche Classic radio met navigatie, ruitenwisser achter, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch schuifdak, stoelverwarming, xenon verlichting en boordcomputer.

Exterieur

Alleen de laatst uitgeleverde 993 4S modellen waren leverbaar in Ocean Blu Metallic. De (donkerblauw metallic) lak is vrij van steenslag of andere beschadigingen. De carrosserie is origineel en altijd schadevrij gebleven. Dankzij garagestalling heeft de lak een mooi diepe glans, de originele steenslagstickers op de achterschermen zijn nog aanwezig. De auto als geheel heeft de uitstraling van een auto welke slechts enkele jaren oud is.

Interieur

Het interieur is volledig origineel en onbeschadigd. Geheel in diep donkerblauw leer uitgevoerd met mooi dubbel doorgestikt leer op de stoelen. De optionele stoelen hebben volledig de originele vorm en steun. Het stuur is mooi glad en onbeschadigd. Ook de dashboard rand is vrij van gebruikssporen. Originele Porsche matten op de vloer. Alle hendels, schakelaars en klokken zijn fris en correct werkend. Nooit in gerookt. De hemelbekleding is origineel en onbeschadigd. Het geheel vertaald het liefhebbers gebruik van deze Porsche.

Interieur Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Achterin treft u de originele 3.6ltr 285pk sterke boxermotor. Deze loopt perfect rond, rookt niet en heeft een uitstekende oliedruk. Alles in de motorruimte is mooi schoon en origineel. Ook de kofferruimte is mooi schoon en origineel. Keurige bekleding en zaken als gereedschap, krik, thuiskomer, etc. compleet aanwezig. Voorzien van alle fabrieksstickers. Ook de 18 inch Porsche Turbolook velgen zijn onbeschadigd en vrij van remstof. Zeer goede Michelin Pilot Sport banden daar omheen.

Motor Porsche 993 Carrera 4S '98 final edition

Service geschiedenis

In 1998 werd de watergekoelde 996 al geproduceerd, vanwege de populariteit en het tot 2001 ontbreken van een 4S model was dit model nog leverbaar ten tijde van de 996 introductie. Nieuw verkocht door een Duitse dealer en al in 2003 met 128.000km naar Nederland gehaald door Porsche Wittebrug in Voorburg. Sinds 2007 in bezit van dezelfde Nederlandse eigenaar. De auto is altijd door Porsche dealers onderhouden. Alle werkzaamheden zijn gedocumenteerd en aanwezig in de dikke map die Porsche daarvoor levert. De auto is voorzien van een moderne, in een klassiek jasje verpakte, radio met een nieuwprijs van €1.500,- o.a. navigatie is hierop aanwezig. Nog slechts 200km terug werd de auto door Porsche in Leusden geserviced. Zelden zag ik een 993 4S in deze conditie en voorzien van deze historie en achtergrond.