Porsche 993 Turbo '96 112.000km €136.993,-

Ook nu is bezichtigen mogelijk!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Te koop: Porsche 993 Turbo '96 112.000km €136.993,-
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 993 Turbo '96 112.000km €136.993,-

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 993 Turbo '96 112.000km €136.993,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 112.973   Vermogen 408 pk
Bouwjaar 1996   Cilinderinhoud 3598 cc
Kleur exterieur Zilvergrijs metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie en turbo's
Kleur interieur Bordeaux   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 4,2 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 293 km/u   Productieaantallen 5978
Chassisnummer WP0ZZZ99ZTS371815   Overig Mooi origineel en uitstekend onderhouden.
Export/import service

Model historie en beschrijving

De perfectionering van de luchtgekoelde 911 Turbo vindt men uiteraard in de laatste uit de serie, voordat de waterkoeling haar intrede doet. Voorzien van vierwielaandrijving om de maar liefst 408pk die de motor voortbrengt verantwoord op de weg te krijgen, en uiteraard de staartlastige 911 enigszins onder controle te krijgen ondanks het forse motorvermogen. Als bijzondere technische wijziging zijn daar ook twee in plaats van één turbo, twee kleinere turbo's leveren gelijkmatiger en sneller vermogen dan één grote turbo. Zo wordt de auto ook vaak aangeduid als 993 Bi-Turbo. Technisch was er onderhuids meer voorhanden, zo heeft een 993 Turbo standaard een actief sperdifferentieel, visco koppeling van de voor- en achterwielaandrijving, ABS, ABD en airbags. Dat kreeg de klant destijds allemaal voor zijn of haar
fl.370.000,- excl. opties. De voor die tijd zeer forse aanschafprijs droeg er waarschijnlijk in belangrijke mate aan bij dat er slechts 5978 exemplaren werden gebouwd. Nu een belangrijke voorwaarde bij een verantwoorde investering in een klassieke auto, zeldzaamheid. Tegelijkertijd is het verhaal achter de auto minstens zo belangrijk, zeker bij een auto waar zorgvuldig onderhoud gelijk staat aan optimaal presteren.
De hier aangeboden 993 Turbo is dan ook altijd volgens het voorgeschreven schema onderhouden door de Porsche dealer. Uit het originele serviceboekje blijkt dat de auto in 2013 werd geleverd door Porsche Amsterdam aan de laatste eigenaar en daar ook werd geserviced. Zo voldoet deze Turbo aan de eisen van de serieuze liefhebber/investeerder, schadevrij, perfect onderhouden en een volledig dichtgetimmerde onderhoudshistorie.

Uitrusting

Zeer compleet met o.a. automatische climat control, elektrisch bedienbare sportstoelen, cruise control, ruitenwisser achter, sperdifferentieel, xenon verlichting (zeer kostbaar in die tijd), derde remlicht, originele Becker radio met CD speler en navigatie, boordcomputer, stoelverwarming, soundpakket, etc.

Exterieur

Vanzelfsprekend betreft het heir een schadevrije body die ook altijd schadevrij is gebleven. De auto heeft geen noemenswaardige gebruikssporen, zelfs geen zichtbare steenslag. De steenslag stickers op de schermen zijn zoals het hoort aanwezig en ook de bumpers zijn vrij van beschadigingen of parkeervegen. Deze 993 Turbo heeft de uitstraling van een auto die slechts enkele jaren oud is.

Interieur

Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Het is nl. voorzien van de zeldzame sportstoelen die optimaal comfort en feedback bieden. Alles in het interieur is volledig origineel en kent nauwelijks gebruikssporen. Ook de instapkant van de stoelen vertoond geen slijtplekken, niets kaal of zichtbaar gebruikt. Zelfs de geur in de auto is nog zoals deze in 1996 was. Het gehele interieur is uitgevoerd in dubbel doorgestikt leer, zowel op de stoelen als op de deurpanelen en op het dashboard. Het met leer beklede stuur is mooi glad en onbeschadigd. Alle klokken en schakelaars als nieuw en uiteraard goed functionerend. De interieurkleur is in werkelijkheid donkerder echt bordeaux rood.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Keurig schone motorruimte waarin alle originele fabrieksstickers aanwezig zijn. De matching motor zoals deze op de sticker in het boekje is vermeld doet exact wat ze moet doen. Als gevolg van perfect onderhoud loopt de motor rond zoals het hoort, geen rook, geen olielek, perfecte oliedruk en geen vreemde geluiden. De kofferruimte is voorzien van de originele en onbeschadigde bekleding. Hier ook de thuiskomer, boordgereedschap en compressor keurig aanwezig. Op de 'holle spaak' 993 Turbo velgen zijn zo goed als nieuwe banden gemonteerd.

Motor Porsche 993 Turbo '96 112.000km €136.993,-

Service geschiedenis

Deze nieuw in Zwitserland geleverde 993 turbo kwam in 2010 naar Nederland. Het is een goed gedocumenteerde auto waar niet alleen de originele service- en instructieboekjes bij zijn, ook alle onderhoudsfacturen die terugvoeren naar de aflevering in 1996 zijn aanwezig. Een complete sleutelset, codekaarten, ipass met afleverdata, etc. alles mooi compleet. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt.