Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km

Te koop: Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 102.832   Vermogen 300 pk
Bouwjaar 2001   Cilinderinhoud 3348 cc
Kleur exterieur Ocean Blue Metallic   Motor configuratie 6 cylinder boxer met injectie
Kleur interieur Diep donkerblauw   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 18 inch Porsche lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,2 sec   Banden Michelin Pilot Sport
Topsnelheid 280 km/u   Productieaantallen 113906
Chassisnummer WP0ZZZ99Z1S606841   Overig Als nieuw!
Export/import service

Model historie en beschrijving

In 1997 verschijnt de eerste watergekoelde 911 ten tonele. Om het toegenomen motorvermogen goed te kunnen blijven koelen en o.a. als gevolg van steeds hoger gestelde emissie-eisen moest Porsche overstag. Het klassieke motorgeluid wat de luchtgekoelde motor voortbracht verdween, meer comfort door meer vermogen en een stillere motor kreeg men er voor terug. Dat zijn, in combinatie met de sterk verbeterde veiligheidssystemen, belangrijke voordelen bij vaker of zelfs dagelijks gebruik. De 996 kreeg zes airbag's mee en Traction Control werd leverbaar als optie. Verrassingen in het weggedrag op een nat wegdek worden hier bijna ongelimiteerd mee voorkomen. De 996 wordt in alle toonaangevende autobladen geprezen om zijn all-round bruikbaarheid. U rijdt er rustig met het verkeer mee naar de lokale Albert Heijn terwijl u twee uur later met meer dan 200km/u de Duitse Autobahn afknalt. En dat met een zeker gevoel. Tot het verschijnen van de 997 was de 996 niet voor niets de commercieel meest succesvolle 911 ooit. En anno nu biedt de 996 moderne sportauto-eigenschappen, 300pk motorvermogen, moderne veiligheidsvoorzieningen, een rijk uitrustingsniveau en die iconische uitstraling voor een relatief beperkte investering. Zeker wanneer de auto een bijzonder lage kilometerstand en fraaie 'als nieuw' uitstraling heeft als dit exemplaar. Eventueel zeer geschikt om zakelijk mee te rijden op basis van de bijtellingsregeling voor auto's van 15 jaar of ouder. Prius of 911? Moeilijke keuze…?

Uitrusting

Zeer compleet uitgerust met o.a. een elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, automatische climat control, Porsche Stability Management, 18 inch lichtmetalen Porsche velgen, cruise control, boordcomputer, Porsche Communication Management met navigatie, automatische Tiptronic-S versnelling met stuurbediening, etc. etc.

Exterieur

Prachtig in Ocean Blu metallic uitgevoerde carrosserie waarop geen krasje of steenslag zichtbaar is. Deze zeer fraaie kleurstelling is vreemd genoeg vrij zeldzaam. De auto is altijd schadevrij gebleven. Geheel origineel. Garage gestalde auto dus nog mooi glanzende lak die weinig weersinvloeden heeft gekend. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerbeschadigingen.

Interieur

Keurig origineel en onbeschadigd interieur. Geheel in diep donkerblauw, lijkt bijna zwart, leer uitgevoerd. Mooi soepel leer op de stoelen, geen instapbeschadigingen. Originele Porsche matten op de vloer. Alcantara hemelbekleding. Niet in gerookt. Alle schakelaars, klokken en hendels zijn mooi schoon en onbeschadigd. Het gehele interieur is conform de lage kilometerstand in bijna nieuwstaat.

Interieur Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Ook de motor- en kofferruimte zijn onberispelijk. Mooi schoon, origineel en overal nog voorzien van de fabrieksplaatjes en stickers. De velgen zijn eveneens onbeschadigd. In de smetteloze kofferruimte treft u een fraaie Porsche autohoes. De banden zijn zo goed als nieuw.

Motor Porsche 996 Carrera 2 Coupe Tiptronic '01 102.000km

Service geschiedenis

Deze 996 Carrera 2 Coupe werd in 2001 nieuw verkocht door een Duitse dealer. In 2013 werd de auto door een collega Porsche specialist ingeruild en verkocht aan de enige Nederlandse eigenaar tot nu toe. De auto werd recent ingeruild door een Nederlandse Porsche dealer waar ik de auto van kon kopen. De originele onderhoudshistorie is aanwezig, netjes afgestempeld. Sleutelset compleet. De auto wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt, geheel rijklaar zonder bijkomende kosten. Deze Porsche rijdt u desgewenst ook zakelijk zeer aantrekkelijk dankzij de interessante bijtellingsregeling. Gezien de lage kilometerstand en representatieve uitstraling van deze 996 kunt u nog lang met veel plezier ondernemen in deze Porsche, dit met de bijtelling waar geen Tesla tegenop kan.