Saab 900 Turbo Cabriolet '90 €9.900,-

Te koop: Saab 900 Turbo Cabriolet '90 €9.900,-
Proefrit aan huis is mogelijk!

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Saab 900 Turbo Cabriolet '90 €9.900,-

Deze auto doorsturen

Betreft Saab 900 Turbo Cabriolet '90 €9.900,-
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 183.906   Vermogen 170 pk
Bouwjaar 1990   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Cherry Red   Motor configuratie 4 cylinder lijn met inj., turbo en intercooler
Kleur interieur Beige   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 15 inch Saab lichtmetaal
0 - 100 km/u 9,6 sec   Banden Michelin
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 38888
Chassisnummer YS3AD75L2L7021523   Overig Full Turbo!
Export/import service

Model historie en beschrijving

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Het hier aangeboden exemplaar werd nieuw verkocht op 22 mei 1990, exact 9 jaar later registreerde ik deze auto op naam van de enige Nederlandse eigenaar die er tot zeer recent mee reed. Het was tevens de eerste 900 Cabriolet die ik importeerde. Als ú de auto niet koopt houd ik deze... na meer dan 800 exemplaren van dit type auto verkocht te hebben krijg je toch ook nostalgische overwegingen. Tegelijkertijd weet ik dat het niet de laatste 900 cabriolet zal zijn en ik ook met dit fraaie exemplaar iemand een groot plezier kan doen. Deze Saab is twintig jaar lang als tweede auto gebruikt en door een Saab specialist perfect onderhouden. Ze rijdt derhalve geweldig. Natuurlijk zijn er gezien de kilometerstand wat kleine gebruikssporen echter geen roest, schade of achterstallig onderhoud. De lak is in geweldige conditie, het interieur geheel origineel en niet stuk, het dak keurig en er is een map met boekjes en facturen. Het kan zijn dat ik me bedenk.....

Uitrusting

Deze 900 Classic heeft airco, vier elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, beige leer, een elektrisch bedienbaar cabriodak inclusief verwarmbare achterruit, stuurbekrachtiging, stoelverwarming, radio/cd speler met afneembaar front, etc.