Saab 900 Turbo Cabriolet '92 112.000km topconditie

Te koop: Saab 900 Turbo Cabriolet '92 112.000km topconditie

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Saab 900 Turbo Cabriolet '92 112.000km topconditie

Deze auto doorsturen

Betreft Saab 900 Turbo Cabriolet '92 112.000km topconditie
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 112.187   Vermogen 150 pk
Bouwjaar 1992   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Wit   Motor configuratie 4 cilinder lijn met inj. en turbo
Kleur interieur Antraciet   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch Saab lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,6 sec   Banden Naar keuze
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 76000
Chassisnummer YS3AD75S3N7009388   Overig Onvoorstelbaar origineel.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Inmiddels zijn ze altijd 25 jaar oud dus wordt het steeds lastiger een mooi en weinig gebruikt exemplaar te vinden. Verheugd was ik dan ook toen recent bij toeval een zeer mooi origineel exemplaar trof in een werkelijk roestvrije conditie en nog onbeschadigde lak, inclusief hoge glans. Ik zie nog hoogst zelden klassieke 900's met een echt lage kilometerstand, en al helemaal niet in deze conditie. Het cabriodak is dermate weinig gebruikt dat het nog origineel is. Gezien de algehele conditie 'een museumstuk', hoewel lekker de zon in natuurlijk meer de bedoeling is. Wordt afgeleverd inclusief nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt. De auto is inmiddels voorzien van nieuwe banden en omgebouwde R134a airco.

Uitrusting

Deze 900 Classic heeft airco, vier elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, antraciet leer, een elektrisch bedienbaar cabriodak inclusief verwarmbare achterruit, stuurbekrachtiging, stoelverwarming, tijdcorrecte radio die we desgewenst vervangen voor een moderner exemplaar, etc.